Pups And Dogs
Hondenschool en gedragstherapie Oss 

Gedragsconsult

Er zijn allerlei redenen waarom een hond ongewenst gedrag kan (gaan) vertonen. Hij kan bv. angstig worden voor andere honden na een vechtincident of moeite hebben met alleen thuis blijven nadat hij lange tijd niet alleen gelaten is. Hij kan agressief reageren op kinderen vanuit angst of omdat zijn eerdere waarschuwingssignalen genegeerd zijn. 

Bij ongewenst gedrag is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Naarmate een hond langer ongewenst gedrag vertoont, speelt het leereffect een steeds grotere rol: ook bij een hond geldt 'oefening baart kunst'. Op deze manier kan zijn gedrag snel verergeren. Wacht dus niet te lang wanneer je hond vervelend gedrag gaat vertonen, maar schakel snel hulp in. 

Een gedragsconsult verloopt als volgt:

  1. u vult een digitale vragenlijst in en stuurt deze, indien mogelijk / verantwoord, samen met filmpjes van het ongewenste gedrag op
  2. we maken een afspraak voor een consult (ongeveer anderhalf uur) in het trainingscentrum in Oss. Hierbij wordt er verder uitgevraagd en geobserveerd. U krijgt uitleg over het ontstaan van het gedrag en adviezen hoe ermee om te gaan. We oefenen dit ook in praktijk, zodat u daarna zelf thuis aan de slag kunt. Sommige problemen kunnen beter bij u thuis geobserveerd worden, dit is ook mogelijk. Er worden dan wel reiskosten in rekening gebracht 
  3. indien gewenst verzorg ik een rapportage van het consult en de adviezen, zodat u alles thuis rustig kunt nalezen
  4. een 2e bezoek aan het trainingscentrum is inbegrepen, voor ondersteuning, vragen, of bijsturen van de adviezen. Gedurende 2 maanden (of langer als het probleem daartoe aanleiding geeft) ben ik bereikbaar via whatsapp, telefoon of mail

Indien er een medische oorzaak vermoed wordt, verwijs ik eerst door naar de dierenarts of een andere medisch specialist. Ook wanneer ondersteunende gedragsmedicatie noodzakelijk geacht wordt, zal de dierenarts ingeschakeld moeten worden.  

Vanwege de tijd die het u en mij kost om de problemen goed aan te pakken, worden en maximaal 2 problemen per consult behandeld. 

Wilt u aan de slag met het ongewenste gedrag van uw hond? Vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.