Pups And Dogs
Hondenschool en gedragstherapie Oss 

Puppy instroomcursus 

Doelgroep: vanaf 8 weken


Bij de puppy instroomcursus ligt de nadruk op het opbouwen van een fijne, goede band met je pup. Jouw puppy gaat jou de leukste persoon ter wereld vinden! En jij gaat (blijft) je pup de leukste vinden. In dit stadium is het erg belangrijk dat je pup op een fijne en positieve manier kennis maakt met allerlei personen, aanrakingen, situaties, materialen en ondergronden. Je leert hoe je hem hierin goed kunt begeleiden. 

Omdat het belangrijk voor je pup is om zo jong mogelijk te starten, kun je wekelijks instromen (mits er plaats is natuurlijk). Er is altijd tijd voor vragen en het delen van ervaringen met andere pupbegeleiders. De totale cursus duurt 1 maand en bestaat uit 1 theorieles + 3 praktijklessen.  Deze lessen duren maar 30 minuten om te voorkomen dat je pup overprikkeld raakt. Voldoende rust is voor een pup heel belangrijk! 

Na de instroomcursus kun je door naar de beginnerscursus en daarna de vervolgcursus. De instroom- en beginnerslessen vormen samen een goede start voor je hond, nog beter is het wanneer je ook de vervolgcursus doet. Sommige pups vinden het lastig om in een groepje met andere honden te functioneren, dat kunnen we tijdens de instroomlessen al zien. Dan is er altijd de mogelijkheid om de beginnerscursus in privélessen te gaan volgen.