Logo Pups and Dogs. Hond die pootje geeft aan zittende man

Puppy cursus


Doelgroep: vanaf 8 weken tot maximaal 5 maanden

Bij de puppy cursus ligt de nadruk op het opbouwen van een fijne, goede band met je pup. Jouw puppy gaat jou de leukste persoon ter wereld vinden!


In dit stadium is het erg belangrijk dat je pup op een fijne en positieve manier kennis maakt met alles waar hij later goed mee om moet kunnen gaan. We leggen de basis voor de ‘life-skills’ van je hond: nabijheid, zelfvertrouwen, optimisme, focus, beheersing en omgaan met drukte komen hierbij spelenderwijze aan bod.

IMG_2562

Dit alles helpt hem om in het dagelijkse leven goed te kunnen functioneren. We werken aan datgene wat je puppy nu nodig heeft: elke pup is anders en dus is de volgorde waarin de 'life-skills' aan bod komen niet voor iedere pup gelijk. Daarnaast maken we een begin met zitten, liggen, op de plaats sturen en wandelen met een losse lijn. Er is altijd voldoende tijd om vragen te stellen en te praten over zaken waar je in de opvoeding van je pup tegenaan loopt.Om je goed voor te bereiden op de komst van de pup kun je een theorieles / vragenuurtje van 1 uur boeken al voordat de pup er is.


De puppycursus 'basis' bestaat uit 4 praktijklessen van een half uur. Hierin gaan we aan de slag met wat jouw pup nodig heeft. Je krijgt alle oefeningen en de theorie in hand-outs nagestuurd, zodat je alles nog eens rustig na kan lezen. De lessen duren tussen de 30 en 40 minuten om te voorkomen dat je pup overprikkeld raakt. Voldoende rust is voor een pup essentieel!


Na de basiscursus kun je een puppycursus 'vervolg' boeken. Tijdens 4 extra lessen gaan we de oefeningen uitbreiden en met meer afleiding oefenen. Ook deze lessen duren tussen de 30 en 40 minuten, en de oefeningen worden nagestuurd.


Omdat het belangrijk voor je pup is om zo jong mogelijk te starten, kun je het beste beginnen wanneer je pup ongeveer een week bij je is. Zo kan hij eerst een beetje gewend raken aan zijn nieuwe huis.


De theorieles + de 2 pakketten van 4 lessen vormen samen een goede start voor je pup.


Wil je nergens aan vast zitten en per keer beslissen of er nog meer lessen nodig zijn? Dan kun je ook per les boeken. De 1e les is dan altijd 1 uur, daarna is er per half uur bij te boeken.


Inschrijven? Klik hier!