Pups And Dogs
 Blij met je hond

Concept training


Wat is concept training? 

In de lessen maak ik, onder andere, gebruik van concept trainingConcept training staat voor het ontwikkelen van belangrijke karaktereigenschappen van je hond door middel van spel.  Hierbij gaat het om karaktereigenschappen, die in het dagelijkse leven van belang zijn zoals (zelf)vertrouwen; flexibiliteit en optimisme. Op deze manier kan de hond in onze drukke maatschappij, waar er veel van hem verlangd wordt, goed (gaan) functioneren. Een uitstekende relatie, vertrouwen in elkaar, en veel plezier met je hond staan hierbij voorop.

Concept training is ontwikkeld door de Britse Tom Mitchell en Lauren Langman van Absolute Dogs ©. Tom is een bekende gedragswetenschapper, bestsellerauteur en dierenarts. Lauren is oprichtster van het grootste hondentrainingscentrum in de UK, Devon Dogs. Tevens neemt zij in het Britse nationale team, op het hoogste niveau, deel aan agility wedstrijden. Beiden geloven ze in een aanpak die uitgaat van inspiratie, resultaatgericht is, en waar respect voor mens en dier voorop staan.   

Concept training is vooral heel erg leuk, makkelijk en laagdrempelig: door 3 x per dag specifieke spellen te spelen, kun je al aan een aantal karaktereigenschappen van je hond werken. Veel herhaling is daarbij belangrijker dan lang trainen. In het begin doe je dit in veilige, prikkelarme omgevingen, daarna met steeds meer afleiding. Op deze manier werk je aan een positieve ontwikkeling van je hond. Het zorgt er bovendien voor dat je relatie met je hond een enorme boost krijgt: hij wil graag bij je zijn want jij bent heel erg leuk! Deze manier van werken is voor honden van alle leeftijden geschikt: zowel puppen als oudere honden, zonder of met gedragsproblemen kunnen profiteren van deze methode.