Logo Pups and Dogs. Hond die pootje geeft aan zittende man

Concept training

Wat is concept training?


In de lessen maak ik, onder andere, gebruik van concept training. Concept training staat voor het ontwikkelen van belangrijke karaktereigenschappen van je hond door middel van spel. Hierbij gaat het om karaktereigenschappen, die in het dagelijkse leven van belang zijn zoals (zelf)vertrouwen; flexibiliteit en optimisme. Op deze manier kan de hond in onze drukke maatschappij, waar er veel van hem verlangd wordt, goed (gaan) functioneren. Een uitstekende relatie, vertrouwen in elkaar, en veel plezier met je hond staan hierbij voorop.


Concept training is vooral heel erg leuk, makkelijk en laagdrempelig: door 3 x per dag specifieke spellen te spelen, kun je al aan een aantal karaktereigenschappen van je hond werken. Veel herhaling is daarbij belangrijker dan lang trainen. In het begin doe je dit in veilige, prikkelarme omgevingen, daarna met steeds meer afleiding. Op deze manier werk je aan een positieve ontwikkeling van je hond. Het zorgt er bovendien voor dat je relatie met je hond een enorme boost krijgt: hij wil graag bij je zijn want jij bent heel erg leuk! Deze manier van werken is voor honden van alle leeftijden geschikt: zowel puppen als oudere honden, zonder of met gedragsproblemen kunnen profiteren van deze methode.


Wil je zelf, zonder begeleiding, aan de slag met concepttraining? Kijk op mijn webshop. Daar vind je verschillende pakketten met oefeningen gericht op o.a. het vergroten van zelfvertrouwen, beheersing, of focus op de geleider. Duidelijk omschreven, en meteen te downloaden om zelf aan de slag te gaan. Ook beschikbaar zijn pakketten met oefeningen om de basissignalen zoals 'zit', 'af' en 'op de plaats gaan' aan te leren.


Ga voor de webshop naar www.hondline.nl